Muat Turun


Terkini: Bahan Untuk Di Muat Turun JPN

Tarikh Kemaskini : 1 Mac 2017

1) Panduan Pelaksanaan Program j-QAF 
2) KBS Semakan 2017.
3) Modul KCJ 2017 (Lengkap) 
4) Latihan Tambahan Modul Tulisan.

Muat Turun Sistem ePelaporan 2017 dan Bahan Tambahan 
Sila Klik Pada Link untuk Muat Turun Sistem:-

Tarikh Kemaskini : 1 Mei 2017

Sistem ePelaporan Bersepadu Program j-QAF
1) Pakej Sistem ePelaporan Program j-QAF 

* Versi terkini Sistem (ePelaporan - 2904017 - 0228PM - Release 2017 - Patch8.accdb).
* Sebelum install @ memasang Sistem Versi 2017, sila backup fail BPIData2015.accdb yang terdapat dalam Folder C:\\BPI ke tempat lain. Selepas install sila replace kembali fail BPIData2015.accdb ke dalam Folder C:\\BPI .


Bahan Tambahan Sistem

Tarikh Kemaskini : 28 Mei 2017

1) Manual Pengguna Sistem e-Pelaporan (update 24052017)(Format pdf)
2) Panduan Simulasi Pengisian Data - Kemaskini Maklumat Murid Pen. Khas (Format pdf)
3) Panduan Pengisian Model-Model Program j-QAF (Format pdf)
4) Kaedah Membaca Data Pada Analisis Sistem ePelaporan (Format pdf)
5) Kaedah Pengisian Data Model Khatam al-Quran Pendidikan Khas (Format pdf)
6) Prosedur Operasi Standard (SOP) Sistem e-Pelaporan Proses 1 & 2 (Format jpeg)
7) Prosedur Operasi Standard (SOP) Sistem e-Pelaporan Proses 3 & 4 (Format jpeg)
8) Manual Sistem untuk JU Negeri dan JU Daerah(Format pdf)
9) 
Manual Penetapan Status Murid Khas dan SKPK (Format pdf)
10) 
PEMBENTANGAN PENAMBAHBAIKAN SISTEM 2017 (Format Powerpoint)

Sistem Analisis ePelaporan Bersepadu Program j-QAF (Aliran Perdana)


Sistem Analisis ePelaporan Bersepadu Program j-QAF (Aliran Pendidikan Khas)














37 ulasan:

  1. assalamualaikum..sy khalijah dr sjkc khiu min,kuala kangsar.
    skrg saya guna laptop yg belum ada tapak epelaporan tu.jd cmne nk buat ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. download pakej pengguna baru

      Padam
  2. assalamualaikum... sy mengalami masalah di pengisian data pemulihan jawi... sy x boleh isi markah di ruang diognastik n sumatif satu... kenape ye. mohon respon

    BalasPadam
  3. ...masalah pnyedia laman ini LAMBAT respon isu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ble saya tahu pasword utk elaporan ni..saya bru selesai install ..tnya kat bawah..xde respond

      Padam
  4. MOHON ALIHKAN HOSTING STOTAGE FILE DARI 4SHARE YG MENYESAKKAN FIKIRAN KEPADA GOOGLE DRIVE ATAU ONEDRIVE

    BalasPadam
  5. Pasword untuk buke soalan pksr2 2015?..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang menyebabkan hati sakit bila mikir password ni

      Padam
  6. semua telah dimuat turun bahannya, namun perlu password pula, jadi tuan... apa passwordnya?

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Nak tanya adakah dibuat serentak 1 negeri atau terpulang pada sekolah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. serentak 1 malaysia.. tidak dibenarkan membuat peperiksaan awal untuk mengelakkan soalan SULIT ini bocor

      Padam
  9. saya baru berjaya download soalan arini

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. apa pssword untuk sumatif jun n sumatif 2

    BalasPadam
  13. tolong tambah kuota. terima kasih

    Sorry, you can't view or download this file at this time.

    Too many users have viewed or downloaded this file recently. Please try accessing the file again later. If the file you are trying to access is particularly large or is shared with many people, it may take up to 24 hours to be able to view or download the file. If you still can't access a file after 24 hours, contact your domain administrator

    BalasPadam
  14. Syukran Jazilan daripada kami, Ketua-ketua Panitia Bahasa Arab Daerah Hulu Langat, Negeri Selangor, Negara Malaysia.

    BalasPadam
  15. kenapa password (sumatif2) tak boleh extract file? password betol ker? tak boleh extract pon?

    BalasPadam
  16. Password utk 2016 ni apa ye?

    BalasPadam
  17. password utk tahun 2016 upir2016

    BalasPadam
  18. assalamualaikum..saya baru install tapak e laporan..nak masukkan pasword apa ya..mohon pencerahan

    BalasPadam
  19. mohon berkenaan password untuk mana2 aplikasi dsb. diminta berhubung dgn JU masing2...

    BalasPadam
  20. aslmkm...nk tanye knp bila sy dh install epelaporan 2016.kmudian bila buka dia kluar "enter database password"....xpenah ada mslh mcmni sblm ni...minta bantuan

    BalasPadam
  21. MOHON password berkenaan kerana ju kami pn xtahu masalah tu

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  23. Awalnya aku hanya mencoba main togel akibat adanya hutang yang sangat banyak dan akhirnya aku buka internet mencari aki yang bisa membantu orang akhirnya di situ lah aku bisa meliat nmor nya AKI NAWE terus aku berpikir aku harus hubungi AKI NAWE meskipun itu dilarang agama ,apa boleh buat nasip sudah jadi bubur,dan akhirnya aku menemukan seorang aki.ternyata alhamdulillah AKI NAWE bisa membantu saya juga dan aku dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik berkat bantuan AKI NAWE dgn waktu yang singkat aku sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup ,kita yang penting kita tdk boleh putus hasa dan harus berusaha insya allah kita pasti meliat hasil nya sendiri. siapa tau anda berminat silakan hubungi AKI NAWE Di Nmr 085--->"218--->"379--->''259

    BalasPadam